Praktische informatie Zuiderzee Klasieker 2017

Op deze pagina vind je alle praktische informatie op een rij. Deze wordt regelmatig geüpdatet, dus houd hem in de gaten! Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@zuiderzeeklassieker.nl

Start- en finishlocatie
De start- en finishlocatie is de Grote Markt in Almere.

Starttijd + startnummers
We zullen gezamenlijk starten vanaf 9:00 uur (gezamenlijke ceremonie om 8:45 uur). De 180  kilometer rijders mogen vanaf 8:00 starte. Vanaf 7:00 uur kun je je bij de inschrijfbalie met je naam aanmelden en je startnummer ophalen. Deelnemers van teams vragen wij de teamcaptain de aanmelding te laten doen. Hij/zij ontvangt dan alle startnummers in een envelop.

  • 180 kilometer rijders mogen starten vanaf 8:00 uur (NIET tussen 8:40 en 9:00 uur) 
  • Openingsceremonie: 8:45 uur
  • Starttijd vanaf 9:00 uur (zie onder)

Dagprogramma
07:00 Terrein open
07:00 Ophalen startnummers (vanaf 7:00 tot 8.45)
07:00 Horeca geopend
07:55 Kort voorwoord optionele start 180 kilometer
08:00 Optionele start 180 kilometer
08:45 Start openingsceremonie
09:00 Start 180 kilometer
09:05 Start 120 kilometer
09:10 Start 60 kilometer
10:30 Start entertainment Podium
12:00 Optreden BEAUX
14:00 Optreden Banner
15:00 Totaalbedrag bekend maken, prijsuitreiking overige prijzen en loterij startnummers
16:00 Optreden The Curious Incident
18:00 Laatste fietsers binnen
18:00 Einde entertainment

Routes

Bekijk hier de routekaarten en GPX bestanden van de 60, 120 en 180 kilometer.

Zuiderzee Klassieker is ook te vinden op STRAVA, meld je aan! 

Rustpunten en verzorging
Per route worden minimaal twee rustpunten ingericht. Specifieke kaarten met de locaties van de rustpunten volgen nog. Op de rustpunten kun je (gratis) wat eten en drinken, zoals een banaan en een krentenbol, maar neem zelf ook wat eten en drinken mee voor de zekerheid. Op elke rustpust zijn sanitaire voorzieningen. ru

Overzicht rustposten 60 kilometer
Overzicht rustposten 120 kilometer

Overzicht rusposten 180 kilometer

Op de Grote Markt is (tegen betaling) diverse horeca aanwezig. Na de finish kun je op de Grote Markt voor € 5,- een bord pasta krijgen. 


Parkeren
In Almere heb je verschillende parkeergarages waar je kunt parkeren voor € 9,50 per dag. De Koolzaadveld parkeerplaats is niet overdekt. Handig om te weten ivm eventueel vervoer van fietsen op het dak van de auto. Ook vind je in ons overzicht enkele gratis plekken om je auto te parkeren. 

Bekijk hier het parkeeroverzicht

Fietsen stallen
Fietsen kunnen gestald worden in onze fietsparkeerplek op de Grote Markt. Deze stalling is bewaakt, maar is wel op eigen risico. De stalling is geopend tot 18:00. 

Inschrijven
Er is een maximum aantal deelnemers vastgesteld voor het evenement, dus schrijf je, om verzekerd te zijn van een startbewijs, in via het deelnemersplatform. Als dit aantal nog niet is bereikt, kun je je ook op de dag zelf nog inschrijven. Zorg er dan wel voor dat je ruim op tijd aanwezig bent om je inschrijving rond te maken voor het startschot. Je betaalt voor een inschrijving op de dag zelf € 40,-. Alle opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar spijsverteringsziekten. Betalen kan met pin of contant, bij voorkeur gepast.

Extra faciliteiten op het terrein
- Er zijn enkele douches beschikbaar op de Grote Markt.
- Er is een fietsenmaker aanwezig op het terrein om je banden eventueel nog te voorzien van wat lucht of andere reparaties te verrichten.
- Er is een springkussen en enkele 'gekke fietsen' beschikbaar voor kinderen
- Laat je lekker masseren op de Grote Markt en op de rustpost van Yakult
- Vanaf 17:00 uur kun je een pastamaaltijd bestellen voor € 5,-. bij verschillende horecagelegenheden op de Grote Markt

Kleding
Kijk op www.buienradar.nl of www.knmi.nl voor de weersverwachting. Dan kun je je kleding daarop aanpassen. Tip: draag laagjes zodat je altijd iets kunt uitdoen of iets extra´s kunt aantrekken. Kom je op de racefiets? Dan behoort de zeemleren broek uiteraard tot je wieleroutfit. Een regenjack is nooit overbodig, hoewel het de afgelopen jaren stralend weer was tijdens de Zuiderzee Klassieker!

Waardevolle spullen
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar spullen. Zorg dus dat je niet teveel waardevolle spullen meeneemt. Er zijn geen kluisjes of door ons georganiseerde faciliteiten waar je je spullen kunt achterlaten. 

Pech onderweg
Lekke band? Vergeet niet je plakspullen mee te nemen! Bel bij calamiteiten of ongevallen altijd 112! Als je de weg kwijt bent of om wat voor reden dan ook hulp nodig hebt, kun je een noodnummer van de organsiatie bellen. Dit nummer is 06-16114639. 

Veiligheid op de route
De Zuiderzee Klassieker voert je over openbare fietspaden en wegen waar de normale verkeers- én voorrangsregels gelden. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid. De hoofdregel is: pas goed op en volg de normale verkeersregels. Bij de start en finish is uiteraard wel verkeersbegeleiding. Bel bij ongelukken en calamiteiten altijd 112! Ben je verdwaald of gestrand en kun je het niet zelf oplossen? Dan kun je ons noodnummer bellen: dit nummer is 06-16114639. 

Tip: draag alsjeblieft een helm tijdens je tocht!

Supporters?
Welkom! We verwachten heel wat bekijks bij de Zuiderzee Klassieker. Vrienden, familieleden en uiteraard je donateurs zijn natuurlijk van harte uitgenodigd. Het start- en finishterrein is de hele dag geopend voor eventuele supporters en andere geïnteresseerden (vanaf 7:00 uur). Er is genoeg te beleven: er zijn optredens en muziek en enkele activiteiten speciaal voor kinderen, zoals een springkussen. 

Aansprakelijkheid
De organisatie van de Zuiderzee Klassieker is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de fietstocht ontstaat.

Openbaar vervoer
De Grote Markt in Almere is de startlocatie waar het allemaal gaat gebeuren en je je 's ochtends meldt voor het startschot. Dit plein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt bijvoorbeeld met de trein naar Almere Station komen en vanuit daar nog 2 minuutjes fietsen! Kijk voor een persoonlijk reisadvies naar de Grote Markt in Almere op www.9292ov.nl of www.ns.nl.

Overnachten in Almere
Zeker als je van ver moet komen, kan het handig zijn om een overnachting te boeken in of rondom Almere - aangezien de starttijd om 09:00 's ochtends op de Grote Markt in Almere is. Bekijk hier onze 3 aanbiedingen.

Organisatie
De Zuiderzee Klassieker is een evenement van de Maag Lever Darm Stichting. De organisatie ervan is in handen van I Care Producties.

Nog vragen?
Mail naar info@zuiderzeeklassieker.nl